Ademwerk en opruimcoaching

Men zegt wel eens ‘een opgeruimd huis is een opgeruimde geest’. Maar wat als je hoofd nu niet zo duidelijk meer weet wat hij of zij wil of er een blokkade of een belemmerende overtuiging is, wat je ervan weerhoud te beginnen of door te gaan. In dat geval kun je optioneel gebruik maken van ademcoaching tijdens je opruimproces. Ademwerk zorgt ervoor dat je lichaam en geest weer in balans met elkaar komen. Er ontstaat een verbinding tussen de twee die vele malen (daad)krachtiger en duurzamer is dan enkel het rationele. Ademwerk is tevens geschikt om opgedane inzichten na het opruimproces te integreren en met een frisse energie dat leuke waar je nooit tijd of ruimte voor had te gaan doen.

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een effectieve (zelf)helingsmethode, die erop gericht de ademhaling dieper en vollediger te maken. Hoe dieper en vollediger te ademt, hoe dieper en vollediger je leeft. Meer durf, (zelf)vertrouwen en een meer gebalanceerd samenwerkingsverband tussen (het vaak aan het roer staande) hoofd en de wijsheid van je lichaam. De adem is onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we in het leven staan. Je ademt zoals je leeft en andersom. 

Fysiologische theorie
Bij ademhalen gaat er zuurstof door de luchtpijp via vertakkingen naar de longen. De longen bevatten longblaasjes waar de gaswisseling plaatsvindt. Hier wordt zuurstof uit de lucht opgenomen in het bloed en wordt koolstofdioxide afgegeven aan de lucht. Omdat dit een fysiek proces is, zijn de positieve effecten het meest herkenbaar. Door verbonden te ademen train je je lichaam om dieper te ademen. Ademen in het buikgebied is een massage voor de organen (dus ook voor je lever, als je daar veel op hebt) en zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor ze beter gaan functioneren. Je gaat je energiek en fit voelen en voelt je inherent daaraan minder snel moe. Je ademt immers optimaal.

Losbreken van patronen
Ademwerk brengt een krachtige luchtstroom op gang. Het is een bewegingsenergie die een hoge frequentie heeft die tegenover de lage frequentie van spierspanning en blokkades staat. Het is een natuurkundig verschijnsel dat de hoge frequenties de lage meenemen, wat de ‘law of entrainment’ wordt genoemd. Je ademt je lichaam schoon en lossen oude patronen en belemmerende overtuigingen op. Zo kun je met een opgeruimd hoofd, je huis opruimen.