De innerlijke tempel opruimen

Jaa, want een opgeruimd hoofd is niet alleen een opgeruimd huis, maar een schoon lichaam heeft ook een enorme invloed op levensgeluk.

De oplettende volger zag mij even niet actief de afgelopen maand, omdat ik een ayurvedische lichaam- en geestreiniging onderging. Een soort thuisversie van Panchakarma, dat in ayurveda een bijzonder intensieve en tegelijk uiterst zachte inwendige zuiveringskuur word genoemd. Begeleid door de onnavolgbare @umaainder. Zorgen voor het lichaam, de geest en je huis brengt rust en weten. Dat kan ik doorgeven aan mijn caochees.

Afgelopen maandag was ik voor het eerst weer in de werkmodus en dit keer in Leiderdorp bij de werkafspraak gewonnen gastvrije Miep Kraak. Reintegrerend na een burn-out nam ze dit cadeau welwillend in ontvangst. Het werd me bevestigend duidelijk dat het lichaam en wat er zich in afspeelt tijdens het opruimproces zo belangerijk is om aandacht aan te geven. Er was een moment dat Miep aardig in een drukke gedachtestroom zat, waaruit het lastig was te voelen wat haar werkelijk blij maakt in wat ze bezit. Tijdens een lichte oefening in ademhalingsbewustzijn met de warmhoudschaal van haar oma in haar hand nam ze hoofdelijk al vrij snel het besluit te schaal te houden, waarop ik haar uitdaagde nog even meer in te voelen. Te bevragen wat deze schaal onderscheid van de andere 2 die verstopt in de kast lagen. Ze kwam tot de conclusie waarde te hechten aan het verhaal dat eraan vast zat. De hele persoon oma en haar gewoontes, zoals het wapperen met de gordijnen bij het uitzwaaien, zodat Miep haar goed zag zwaaien passeerde de revu. Nu leren veel coachees al gauw dat een herinnering niet weggaat als het voorwerp het huis verlaat, maar dit keer was de vonk vreugde groter bij deze schaal, ook al had ze hem zelf nooit gekocht, dan bij de andere zelf aangeschafte schalen. Met als gevolg dat ze afscheid kon nemen van de andere schalen en dit erfstuk een eervolle plek kon geven en met liefde in gebruik nam. Je ziet, haar besluit kreeg meer fundament en er was geen onrust of twijfel in haar lichaam op te merken. Vrijwel direct oogde Miep lichter, meer helder en genoot ze zichtbaar van het ontdoen van onnodige emotionele ballast en spullen die daaraan gekoppeld zijn.

Met hernieuwde energie ben ik weer beschikbaar voor allerlei opruimavonturen. Laat je het weten als je hulp kan gebruiken bij het creëren van een gemakkelijker, lichtvoetiger en rustiger leven?

Geef een reactie