De zorgmarkt

Tidy Temple inschakelen en bekostigen met vergoeding vanuit de gemeente is ook mogelijk (lees verder voor wanneer en hoe dit mogelijk is). Als gitaardocent en in mijn huidige loondienstbaan als begeleider gehandicaptenzorg heb ik veel ervaring opgebouwd als het gaat om zorgverlening op onder andere het gebied van autisme, AD(H)D, PDD-NOS en depressie. Hoewel ik hier een aantal beperkingen of ziektebeelden noem, denk ik niet graag in hokjes en zie ik liever de mens achter de symptomen en hoe we daar samen een weg in kunnen vinden die jou dient in de zin van dat je blij word van de rust, structuur en het overzicht dat we creëren.

Als je iemand bent die structureel problemen ervaart en gebruik maakt van zorg (PGB & Wet Maatschappelijke Ondersteuning) ervaar je veelal onvoldoende controle in je leven, omdat je moeite ervaart met plannen en organiseren, keuzes maken, prioriteiten stellen, beslissingen nemen of het geven van inhoud en structuur aan je dag. Als professional organizer en begeleider zie ik dus vaak mensen die moeite ondervinden in het dagelijks leven. Zij kunnen last hebben van eenzaamheid, stress, overprikkeling en angstklachten. Coachees in de zorg hebben vaak een meer dan gemiddelde gehechtheid aan spullen en papieren.

 

Waar kun je aan denken bij begeleiding op het gebied van jouw organisatie van tijd, spullen en administratie? Samenwerken is het sleutelwoord. Samen onderzoeken en uitproberen wat jouw leven gemakkelijker maakt via gesprekken, oplossingen zoeken die passen bij jou en dit praktisch uitproberen. Want wat maakt dat je zo een zwaar, teleurgesteld, vermoeidheid en stress ervaart als iets niet lukt, terwijl je het zo graag wilt? Maar ook het in kaart brengen van je kwaliteiten zijn van groot belang in het opruimproces. Met het antwoord op zulke vraagstukken gaan we samen bezig. Met als resultaat meer rust en voldoening, meer zelfredzaamheid, behoud van zelfstandig wonen, een veiligere leefomgeving en meer levenskwaliteit.

Indien nodig wordt er samengewerkt met andere hulpverleners. Maar dit gebeurt alleen als de coachee dit noodzakelijk acht en hiervoor toestemming geeft.

PGB (persoonsgebonden budget) aanvragen

Heb je nog geen PGB en denk je hier recht op te hebben? Check dit dan even op de volgende website: www.pgb-test.nl. Deze test is anoniem.
Dit is tevens een goede website om te bepalen welke zorg het beste bij jou past. Per Saldo is een vereniging die informeert, adviseert en opkomt voor de collectieve belangen van budgethouders. Hier word je bijgestaan in het aanvragen van een persoonsgebonden budget bijvoorbeeld met betrekking tot het maken van een plan.

Je kunt je namelijk aanmelden voor twee soorten keuzes in zorg:

  • Zorg in Natura (Zin). Deze zorg is door de gemeente zelf ingekocht.
  • Het Persoonsgebonden budget (Pgb). Een bedrag waar je zelf zorg mee in kunt kopen. Dat geeft meer vrijheid dan bij Zorg in natura, maar brengt ook een aantal verplichtingen met zich mee. 

Voor het aanvragen van een PGB organizer/opruimcoach in:

– Gemeente Alkmaar klik op de link; www.alkmaar.nl/direct-regelen/zorg-en-ondersteuning/aanmeldpunt-wmo
– Gemeente Dijk en Waard: www.hetsociaalplein.nl/is/een-vraag-over-2/zorg-en-ondersteuning/wmo/wmo
– Gemeente Bergen; www.bergen-nh.nl/aanvragen-en-regelen/hulp-vanuit-de-wmo/
– Gemeente Heiloo; www.heiloo.nl/aanvragen-en-regelen/hulp-vanuit-de-wmo/
– Gemeente Castricum; www.samenlevenincastricum.nl/is/een-vraag-over-2/zorg-en-ondersteuning/wmo/wmo
– Gemeente Uitgeest; www.uitgeest.nl/aanvragen-en-regelen/persoonsgebonden-budget-pgb/

Staat jouw gemeente hier niet bij en wil je wel gebruikmaken van mijn diensten? Geen probleem. Neem even contact met me op via info@tidytemple.nl of bel me op 06-29179310 en dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Websites om je oriënteren

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden of heb je hulp nodig met je aanvraag, ben je meer dan welkom om contact op te nemen via info@tidytemple.nl, via het contactformulier op deze website of via telefoonnummer 06-29179310. Dan kijken we samen of en hoe ik iets voor jou kan betekenen.