Krijg je een opgesloten gevoel van budgetteren en wil je toch financieel overzicht maken en financieel gezonder worden? Probeer de 50/30/20 regel en krijg tevens meer grip op je spullen.

Let’s talk money!


[inleiding van social media post] Of je nu geld als een noodzakelijk kwaad ziet of je een ware overvloedige spirituele relatie met de energetisch geladen (digitale) briefjes hebt, we moeten ermee dealen en het helpt ons ons leven vorm te geven. Dit is al helemaal het geval in deze onzekere tijden van inflatie en vermindering van koopkracht. Maar waarom op Tidy Temple even over geld in plaats van spullen?

Komtie. Soms voedt het gebrek aan overzicht op je financiële situatie een overvloed aan spullen en vice versa. Als je een wishlist hebt voor een reis, retraite of verbouwing en ondertussen structureel herhalende korte geluksmomenten koopt in de vorm van spullen, waardoor sparen voor wat je echt blij zou maken maar moeizaam gaat… dan blijf je een beetje achter de feiten aanlopen. Wat natuurlijk jammer is en vooral onnodig veel sluimerende stress geeft. Overzicht in je uitgaven geeft je een gerust gevoel en meer grip op je leven. Dat werkt o.a. door in het vertrouwen om zaken als opruimen aan te pakken.


Relatief laagdrempelig budgetteren op deze wijze geeft geen beperkingen, maar wel veel mogelijkheden. Minder stress en impulsaankopen, vanwege het gevoel van controle op je geld. Naast dat je ook nog eens een financiële buffer opbouwt, besteed je je geld aanzienlijk minder snel aan spullen die je al hebt. Wat een voordelen! Maar hoe?

Lees verder en ga ermee aan de slag. Dus, geef jij je geld wel uit aan zaken waar je echt blij van wordt? Neem je de lange en korte termijn in balans mee in wat je koopt? Met de verdeelsleutel van 50/30/20 via deze invulsheets heb je daar gauw antwoord op en relatief snel overzicht in je moneyflow. Vul de invulsheets in deze te downloaden gids in en gebruik het als startpunt om overzicht en controle krijgen op jouw financiële situatie.

Set the stage
Download het werkboekje via de downloadknop hieronder, print eventueel uit en blader naar bladzijde 2. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk, want dit is droge kost. Maar ooo, wat word het een juicy dish als je eenmaal overzicht hebt gekregen en eventueel een nieuwe intentie voor je financiele toekomst in kaart te brengen. Dus, zet een kop thee met wat relaxerende of focusing binaural beats op de achtergrond en trotseer je moneymauntain. Voel je natuurlijk vrij om Money, money, money van Abba op te zetten als dat je ding is. Whatever makes you tick.  Dit zijn de stappen die we, al afvinkend, zullen gaan zetten:

 

1.

Het verleden. Breng in kaart wat je uitgaven de afgelopen maanden zijn geweest aan de hand van drie uitgavenposten. Dit js vertrekpunt om grip op je geld te krijgen.

2.

Het nu. Je uitgaven en inkomsten in procenten voor meer overzicht, in plaats van al die bedragen die je hoofd doen tollen. 

3.

De toekomst. Aan de hand van de verdeelsleutel krijg je inzicht in je uitgaven en hoe je je inkomsten werkelijk kunt spenderen, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over of je wel genoeg hebt.

Geef een reactie