Verhuizen

De verhuisdatum komt dichterbij en het word een beetje heet onder je voeten, want er moet zoveel gebeuren? Verhuizen is een van de meest stressvolle situaties, omdat het veel communicatie vergt met helpende vrienden, familie, instanties en eventuele werklieden. Dan gaat het gewone leven met werk en kinderen nog door. Deze grote verandering kost energie. Met vermoeidheid komt slordigheid. Voor je het weet ben je tot diep in de nacht aan het inpakken, valt er vaak iets uit je handen of heb je een kort lontje in het coordineren van je huizing aan helpers, terwijl je met een zware doos in je handen staat.

In mijn korte leven van 34 jaar ben ik maar liefst negen keer verhuisd. Inmiddels heb ik een goed idee van wat er bij een verhuizing komt kijken en snel overzicht in wat en wanneer het moet gebeuren. Ik kan je helpen in het maken van keuzes als het gaat om wat je mee wilt nemen naar je nieuwe huis, waarvan je afscheid neemt en wanneer je dit hele verhuis/opruimproces het beste kan starten.

'een nieuw avontuur'

Praktisch gezien zal het kosten besparen van zowel benzine als het eventueel huren van opslagruimte en het werkt tijdsbesparend begeleiding te krijgen. Omdat je van te voren je spullen uitzoekt, rij je minder (zware) ritjes en pak je met gemak alles gestructureerd uit in je nieuwe huis. Des te sneller kun je genieten van en landen in je nieuwe tempel. Een ander resultaat dat je zult behalen is dat je geen spullen kwijt raakt tijdens het verhuizen en geen last-minute stress inpaksessies voor of op de verhuisdag.

Door een opruimproces in te gaan voor je verhuist, onthecht je jezelf van en eer je je oude huis en de spullen die erbij horen. Zo neem je bewust afscheid kun je schoon schip maken, want sommige spullen zijn je goed van dienst geweest in dit oude huis, maar zullen je niet meer dienen in je nieuwe stulp. Verhuizen is de perfecte kans om oude rommel uit het verleden op te ruimen om een nieuwe begin te maken.

~ DE WEBSITE IS IN OPBOUW EN ONDER CONSTRUCTIE ~